Arbetsenhet 6

   Lärarna i arbetsenhet 6


Årskurs 6 på Turbo

170322_turbo_6(2017-03-24)

Hela årskurs sex spenderade onsdagen den 22 mars tillsammans på Turbo sport and adventure zone. Arenan var uppdelad i olika zoner där eleverna fick prova på en mängd olika aktiviteter. Här fanns t.ex. en stor trampolinpark med olika studsmattor samt en dunkzon för basket. Eleverna kunde även testa på ninja warriorzonen, parkourzonen, stuntzonen och tävla mot varandra i olika hinderbanor. Sist men inte minst fanns även en stor multisportarena med tre stora planer gjorda för att kunna spela fotboll, innebandy och basket.

/lärarna i ae 6


GEO-clowner på matematiken

Geometri åk 6(2017-03-06)

Nu efter sportlovet har åk6 börjat med ett nytt område inom matematiken. Vi har under veckan introducerat geometrin för eleverna. Eleverna har fått göra GEO-clowner och bildordlistor till de nya begreppen i kapitlet.

Vi har använt oss av stora A3-ark där vi förklarat olika begrepp med hjälp av former som eleverna har skapat själva. På bilderna får ni följa elevernas arbetsgång och se slutresultatet. De fina planscherna pryder nu våra klassrum. Geometrin är det sista avsnittet vi ska arbeta med innan vi börjar repetera inför nationella provet.

/mattelärare Julia 


Julbrev årskurs 6

Julbrev åk 6(2016-12-08)

En händelserik hösttermin har snart passerat förbi och vi kan, något överraskade, konstatera att det redan är jul.

Om vi skall summera våra tankar efter hösten så dominerar uppfattningen att vi har haft en väldigt bra och innehållsrik termin. Den har genomsyrats av ...

Läs mer, klicka på bilden.


160929_orientering_6Åk 6 orienterar till Alnäs

(2016-10-10)

Torsdagen den 29 september hade eleverna i sexan orienteringsdag vid Alnäs. Dagen startade utanför skolans huvudentré där varje klass fick i uppgift att tillsammans orientera sig från skolan till Alnäs med hjälp av kartor. Väl framme vid Alnäs var det dags för eleverna att orientera i skogen.

Trots det dåliga vädret befann sig nästan alla elever på plats och hade ett gott humör. Med andra ord blev det en mycket lyckad orienteringsdag och både lärare och elever gick hemåt glada och nöjda.

24 mars 2017