Arbetsenhet 6

Lärarna i arbetsenhet 6

Eleverna i 6:an orienterar i Alnäs

(2017-09-28)

170928_orientering_6Under torsdagen avverkades en massiv orienteringsdag för hela skolan. De olika årskurserna var på olika ställen och just årskurs 6 var i Alnäs och orienterade på den Blå banan i ett mindre skogsparti. Vi promenerade tillsammans till Alnäs från skolan och väl framme berättade idrottsläraren Mina om vad som gällde för att ta sig runt banan för att sedan starta eleverna parvis med någon minuts mellanrum.

Solen tittade fram lite då och då och förgyllde de skira löv som ändå fortfarande sitter kvar på lövträden och på ett ställe fanns fortfarande en grabbnäve blåbär att plocka. På stigar, grusgångar och i lummiga skogsslänter orienterade sedan elever från de fyra klasserna i årskurs 6 och letade efter de tio kontrollerna. En del löpte på i full fart medan andra tog det lite lugnare och mera njöt av den sena septembersolen. Snabbast av alla orienterade Teo Bovin och Fredrik Edsjö från 6C, de sprang in på 19 minuter.

Starkt jobbat alla ni som deltog både bland personal och elever och tack till Pelle och Yilmaz för att ni körde ut de goda mackorna!

/lärarna i ae 6

Årskurs 6 sjukampar i Ultuna!

(2017-08-23)7-kamp med åk 6 i Ultuna

På läsårets tredje skoldag bröts all ordinarie skolverksamhet för att eleverna i de olika årskurserna skulle få chansen att umgås och lära känna varandra på ett annat sätt och på en annan plats än skolans klassrum. För årskurs 6 del så innebar det att vi promenerade iväg till det fina området nere i Ultuna utefter Fyrisån.

Promenaden dit tog en knapp halvtimme, och väl på plats delade vi in eleverna i grupper med åtta i varje. Sedan fick de gå runt till sex olika stationer och utföra uppdrag som var olika till sina karaktärer, men som krävde olika färdigheter och framförallt samarbete. På en station var det jämfotahopp med tyngder, i stafettform. På en annan skulle de bygga så höga kaplatorn som möjligt. På en tredje skulle de bilda så många ord som möjligt av bokstäverna i ordet ”grävmaskinsförare”. Och så vidare.

På lunchen passade eleverna på att spela fotboll – det var väl runt 25 personer i varje lag!

Efter att de sex stationerna var avverkade för alla grupper så återstod det sjunde momentet: dragkamp! Det var en spännande tävling, som till slut vanns av ett lag från fbk-klassen. Även dragkampen ingick i sjukampen.

Om vi får summera dagen så kan vi konstatera att vi hade tur med vädret. I stort sett alla elever var på plats, och det var härligt att se deras entusiasm och samarbetsvilja. Efter att ha promenerat tillbaka så kände vi oss nog rätt trötta allihop, men dagen blev minnesvärd och vår gissning är att eleverna är nöjda med innehållet i den och gemenskapen vi fick uppleva tillsammans!

/lärarna i ae 6

28 september 2017