Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.


Tidigare publicerade bloggar


(2017-10-09)

I helgen har vädergudarna försökt dränka oss och för att kunna gå ut var man nästan tvungen att använda cyklop och snorkel. Öppet tak på Friends mot Luxemburg, men över 50.000 trotsade vädret och de blev rejält belönade. Fin fotboll och seger med 8-0, ja ja säger många mot en blåbärsnation. Det finns inte så många såna nationer i fotboll längre (undantag San Marino som Norge slog med 8-0) och hur många matcher i ett VM-kval slutar med såna siffror. Sverige är bra nu och jag kan inte direkt påstå att jag är livrädd inför mötet med ett trött, oinspirerat, otajmat och dåligt organiserat Holland på tisdag. Inte ens ett play-off mot Portugal eller Italien får mig att darra även om det givetvis blir tufft. Får vi Danmark igen ska det inte vara några problem. Tänk att de fortfarande spelar med Bendtner där framme. Känslan just nu är i alla fall att vi är med i VM nästa sommar tillsammans med bl.a Island som väl inte kan missa genom att tappa mot Kosovo hemma i sista matchen.

Förra veckan fick vi vårt efterlängtade staket mot skogen på vår träningsplan. Som ni kanske vet går det en stig igenom skogen och sen fortsätter den över vår plan, men nu var den vägen stängd och man tvingas till en ca 50 meters omväg på väg mot centrum. Tyvärr var det någon som inte gillade det utan när vi kom i morse hade någon klipp upp nätet och nu är det fri passage över planen igen. Att man blir trött och less är givetvis bara förnamnet och vi funderar faktiskt på att göra en fallgrop där. 2 m djup, vi lägger lite granris över och så kan vi vittja gropen varje morgon och se vad vi hittar för filurer där i. Varför kan man inte låta nåt vara ifred och hur dj.... jobbigt kan det vara att gå en omväg på 50 meter. Det ska sägas att den vägen nästan uteslutande nyttjas av vuxna också och många av dom skulle må bra av att gå 50 meter extra.

Många 06-or ska prova den här och nästa vecka för att få en plats i Sirius akademi. Just den kullen är ju också aktuell för att börja i vår skola nästa höst. Det känns som terminen knappt har börjat och redan nu planeras det för infomöte i november och sen sker väl skolvalet nån gång i januari-februari. Själv har jag ingen superkoll på 06-årgången frånsett de 10-12 Björne och jag tränat två ggr/vecka i Alsike. Ett skönt gäng som brinner för fotboll och min känsla är att de ligger långt framme med Upplandsmått mätt. Ska i alla fall bli kul att titta på akademiuttagningarna och se lite hur nivån är. Hoppas inte Sirius tar in allt för många i kullen för det slår sönder många lag och därmed försvinner chanser till bra matcher i länet. Rent generellt tycker jag att trupperna i alla Akademilag är för stora vilket innebär problem med speltid och att vissa lag kan utarmas på spelare. Sen tycker jag det är givet att de som brinner för att träna och spela fotboll ska vara vara i akademin och gärna gå hos oss i skolan.

Uppland har alltid varit i framkant när det gäller tjejer och fotboll. Ofta starka distriktslag i Halmstad och många spelare som gjort sig gällande i landslagssammanhang. När börjar Uppsala IK fotboll att titta på en tjejakademi?

I morgon är det tisdag vilket innebär stekt fläsk med raggmunk på Pepparn i Gottsunda Centrum. Gillar ni bra husmanskost kan jag rekommendera stället.

 

Ola Rydstrand

e-post
Tränare i
fotbollsprofilen

 

9 oktober 2017