Olas fotbollsblogg

Här kan du följa Ola Rydstrands funderingar om livet i allmänhet och fotbollslivet i synnerhet.


Tidigare publicerade bloggar


(2018-02-12)

Besvärliga förhållanden just nu för fotbollstränare och spelare i Uppsala. Isiga planer gör det i stort sett omöjligt att träna på annat än Löten och Österängen. Vi har kört lättare styrketräning i en danslokal i Treklangen, men det funkar det också.

Åkte och såg en match i fotbollshallen i Sollentuna i helgen och blev rejält avundsjuk. Ok, läktare hade man inte brytt sig om, men syftet med hallen fyller väl sin funktion så här års. Toppenunderlag och det som kanske imponerade mest var det nät och plastväggar som kunde hissas ner från taket och indela planen i fyra fullt godkända träningsytor. Man kan alltså vara fyra lag och träna samtidigt i hallen utan det stora störningsmomentet att det kommer bollar rullande från alla håll. Tycker faktiskt Uppsala kommun borde titta på den lösningen om man inte gjort det redan. Vet att de varit i Djurgårdens tält vid Hjorthagen och tittat, men tror inte lösningen med väggarna finns där. Det ryktas ju om en hall (tält) där Johannesbäcks grusplan ligger nu, hoppas det stämmer.

En vecka till sen blir det sportlov och när vi är tillbaka hoppas vi plusgraderna har slagit klorna i oss ordentligt så det blir ordning på torpet igen för så här kan vi inte ha det.

OS är igång och vem kunde önska sig en bättre start än den Kalla gav oss. Oerhört imponerande även om jag har svårt att förstå mig på skidåkare på längden. Hur kan det vara kul att ta ut sig så in i he..... varje gång. Många skällde på Calle Halvarsson som bröt herrarnas skiatlon, men för fasen, känner man tidigt att det här går inte idag varför ska man då plåga sig igenom 3 mil för en 36:e plats. Det kommer ju fler lopp förhoppningsvis?

Kläbo-backen blev Kalla-backen, ja det var tydligt att 3 mil ännu så länge är lite för långt för det norska underbarnet Johannes H-Kläbo för han orkade inte riktigt infria det stora favoritskapet i söndags. Nåja, han vinner väl resten istället!

Hockeyturneringen är ointressant i och med att NHL rullar på som vanligt och struntar i OS. Hur intressant hade längdskidåkningen varit utan Kalla, Kläbo och alla andra bra skidåkare med snor hängande i ansiktet varit?

OS i all ära men jag ser mer fram mot veckan som kommer med Champions League och Östersund mot Arsenal i Europa League. Mycket snack om att Arsenal inte kommer att klara kylan och snön i Östersund. Va fasen, är det inget som varit i London den här årstiden? Minusgrader och snö är inte helt ovanligt där och jag lovar att många av spelarna i Arsenal är mer vana än spelarna i Östersund att träna i kyla, och dessutom ofta i kortbrallor. Nej det där går jag inte på, att vädret ska gynna Östersund mer. Dom är tillräckligt bra för att inte behöva hjälp av vädret, men nu möter dom ett lag som är för bra. Inte ofta jag hoppas ha fel eller har fel, men den här gången blir jag inte speciellt ledsen om det mot förmodan skulle hända.

1:a-2:a-3a blev Norges facit på herrarnas skiatlon och vårt grannland är på fötter igen. Skönt för jag blev nästan orolig efter Kallas seger att landet skulle upphöra och tillfalla oss, men nu är vi tillbaka i gamla gängor igen om det inte visar sig att nån av de tre smorde in läpparna innan loppet.

Låt våra grannar glädjas nu så ser vi fram mot VM-sommaren i Ryssland istället för då är ju dom hemma och går på tur när vi slåss mot de bästa i världen i fotboll.


Ola Rydstrand

e-post
Tränare i
fotbollsprofilen

 

12 februari 2018